perjantai 18. toukokuuta 2012

Chilipaprika kukkii - asiaa pölytyksestä

Chlipaprikan taimet kasvavat hurjaa vauhtia. Homeongelma on poistunut parvekelaatikosta, kun taimien kastelua vähennettiin. Osa taimista kukkii jo. Muutama viikko sen jälkeen, kun taimet on siirretty omiin ruukkuihinsa, niille voi antaa lannoitetta kasteluveden seassa. Puutarhan Kesä -lannoite sopii chilipaprikoille hyvin.

 

Kun taimet alkavat kukkia, niitä voi pölyttää. Kun taimet kasvavat ulkona, hyönteiset hoitavat pölytyksen. Kuitenkin meidän tapauksessamme lasitettu parveke rajoittaa hyönteisten pääsyä taimien luokse. 

Pölytys onnistuu esimerkiksi pumpulipuikolla, jos sen haluaa tehdä itse. Pumpulipuikko laitetaan kukkaan ja pyöritellään ja sama juttu kaikille muillekin kukille samalla puikolla. Kukan tilalle pitäisi kasvaa hedelmä.
2 kommenttia:

  1. Hih, muistan kun mulla kasvoi kersana paprikoita ikkunalaudalla. Pölyttelin niitä vähän vanutetulla tops-puikolla, enkä voinut olla samalla matkimatta kimalaista äänelläni. :) Hyvin pölyttyivät ja hedelmistä tuli tosi söpöjä cocktail-paprikoita.

    Sen sijaan järkytys mulle oli havaita, että vihreät, keltaiset, oranssit ja punaiset paprikat ovatkin vain saman hedelmän eri kypsyysasteita.

    VastaaPoista
  2. :) Kivoja lapsuusmuistoja. Mullakin oli tapana yrittää kasvattaa mandariinin siemenistä oma mandariinipuu, mutta se hanke ei koskaan ollut kovin menestyksellinen.

    VastaaPoista