torstai 17. toukokuuta 2012

Vesiviljely tee-se-itse -hengessä

Saimme haltuumme tarpeettomaksi jääneen toimivan jalkalampun. Sen jalan yläosa on taipuisa ja valo on helppo suunnata kohteeseen. Kasvilamppu sekä kannellinen ämpäri tarttuivat mukaan marketista. Akvaariohapetin löytyi lemmikkitarvikeliikkeestä.

Kanteen tehtiin ruukun muotoinen sekä kokoinen reikä. Ruukku laitettiin kannen reikään ja pieni reikä porattiin myös kannen reunaan letkulle. Sitten lisättiin 2 teelusikallista Puutarhan Kesä -lannoitetta ämpäriin ja kylmää vettä perään ämpärin täydeltä.


Käytimme ruukkuna salaattijuustopurkkia, johon kätevä isäntä porasi reikiä. Mikä tahansa ruukku, jonka pohjassa on reikä, sopii tarkoitukseen yhtä hyvin. Taimi laitettiin ruukkuun, kun sen juurista oli huuhdeltu kaikki multa pois huolellisesti ja sitten Lecasoraa purkki täyteen.
Ilmakivi laitetaan ämpärin pohjalle, töpseli seinään, ja sitten vesiviljellään! Ämpärin vesi vaihdetaan ja ämpäri huuhdellaan puhtaaksi 3-4 viikon välein. Lannoitetta laitetaan aina uusi satsi veden vaihtamisen yhteydessä. Sisätiloissa taimi saa lisävaloa lampulta, mutta päivisin pulputin ulkoilee siinä missä parvekelaatikonkin taimet.Joskus projektimme tuntuu aamupalapöydässä kaikkien foliohärpäkkeiden keskellä enemmän joltain avaruuskeskukselta...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti