perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kevätmessuilla viljelyvauhtia hakemassa

Viime vuonna terassilla kasvoi vain pari hassua chilipuskaa. Tänä keväänä taloyhtiömme hallitus käsittelee anomustamme perustaa yhteisöllinen viljelylaari pihapiiriin ja ikkunalauta on jo täynnä taimipurkkeja. Innostus vaan kasvaa, kun toinen meistä pääsi Kevätmessuille Messukeskukseen hakemaan viljelyvauhtia lasten kanssa perjantaivapaan kunniaksi.


 Lapset saivat istuttaa omat amppelimansikan taimet koulupuutarha-alueella. Siellä askarreltiin myös oma kukka-asetelma leikkokukasta, ihmeteltiin mehiläisiä ja kerättiin ideoita erilaisista viljelylaaritoteutuksista. Erilaisia siemeniä ja taimia oli tarjolla sen seitsemää sorttia notkuvissa kojuissa ja päiväkahviksi sai nauttia pakurikahvin.

Mielenkiintoinen tuttavuus olivat erilaiset sisätiloissa yrttien ja pienten hyötykasvien kasvattamiseen tarkoitetut kevytkasvihuoneet, jotka ovat askel eteenpäin indoor gardeneista. Meilläkin tuskaillaan ikkunalautojen ahtauden kanssa taimien kasvatusvaiheessa, mutta huushollimme ahtauden vuoksi olemme suunnittelemassa ikkunan eteen katosta roikkuvaa telineenomaista ratkaisua lattialle sijoitettavan systeemin sijaan.

Lasten kanssa toimivaksi havaittiin konsepti, jossa ensin mentiin syömään ja sen jälkeen keskityttiin lasten aktiviteetteihin. Kun kylvöt ja askartelut saatiin valmiiksi, lapset pääsivät maksuttomaan valvottuun leikkipaikkaan ja aikuisilla oli puolentoista tunnin verran luksusaikaa tutustua tarkemmin messuosastojen tarjontaan.

Mukaan tarttui mm. perinteisistä lääkekasveista kertova Erik Bruunin "Anis ja Iisoppi"-kirja. Siitä on sitten kiva katsoa vinkkejä, mitä kasveja kannattaa omasta terassipuutarhasta hyödyntää eri vaivojen lievittämiseen.

Päivän päätteeksi nikkaroitiin vielä Omakotiyhdistyksen pisteellä terassille koristeeksi linnunpönttö. Viikonlopun ohjelmistoon kuuluukin sitten sen viimeistelyä ja maalaamista.

Kevätmessuilla oli tosi paljon nähtävää ja kivaa tekemistä myös kerrostaloasukkaan näkökulmasta. Sitä voikin suositella kaiken ikäisille asumismuodosta riippumatta viikonlopun ajanvietteeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti