torstai 10. huhtikuuta 2014

Taimikasvatusta ja terassin sisustusta

Nyt saimme vihdoin luvan taloyhtiön hallitukselta laarin perustamiseen omalle kotipihalle. Porukalla ideoiminen ja varsinkin toteuttaminen on jotenkin tosi innostavaa ja kivaa. Taloyhtiömme viljelyintoiset siis saavat taloyhtiön kustantamat mullat ja laarin käyttöönsä omalle pihalle.

Meidän taloudesta laariin on tarjolla ainakin tomaattia, mansikkaa, chiliä, parsakaalia, salaattia ja mangoldia. Tomaatti ja mansikka ovat tosin amppelimallia, joten ne eivät ehkä sovi laariin. Hakusessa on siis omalle terrassille kivat amppelit. Samalla ehkä pieni sisustuskärpänen alkaa surista korvassa, koska terassi on vielä melko karussa tilassa.

Hankimme terassille näkösuojaksi säleikön Ikeasta. Sarjaan kuuluu myös säleikköön kiinnitettäviä hyllyjä ja koukkuja, joita tietenkin tarttui mukaan. Nyt olisikin kiva löytää koukuista ripustettavia ruukkuja, joissa voisi kasvattaa esimerkiksi yrttejä ja jotain kukkia. En vaan ole ankarasta googlettamisesta huolimatta vielä löytänyt sellaisia.

Säleikköön voisi lisäksi kokeilla jotain kivaa köynnöstä. Eniten viehättäisi ajatus jostakin sellaisesta versiosta, jossa kasvaa syötävää. Esimerkiksi köynnöspinaatti voisi olla hauska kokeilu. Mietityttää vain, että missä sitten kerrostalo-olosuhteissa monivuotista kasvia säilötään ja miten? Sama juttu on selvitettävä ainakin amppelimansikan osalta.

Terassi kaipaa vielä laattaa lattiaan. Puisia laattoja on useammassakin paikassa myynnissä edullisesti, joten ehkä jo tänä kesänä terassi on vähän kodikkaampi kesäkeidas, eikä enää vain ankea betoni-lasikuutio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti