keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kylvöpuuhia

Nyt kun siemenet ovat lilluneet vesiastiassa pari päivää, herää kaikenlaisia kysymyksiä niiden kylvämisestä. Voihan ne toki roiskia miten sattuu, minne sattuu, mutta toisaalta myös harkintaa voi käyttää.

Kuinka paljon multaa pitää laittaa ennen siemeniä astiaan? Kuinka paljon multaa kastellaan? Kuinka paljon multaa lisätään siementen päälle? Mihin kylvös sijoitetaan itämään?

1. Etsi pieni noin parin desin purkki. Esimerkiksi tyhjä jogurttipurkki sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Hanki tarkoitukseen sopivaa multaa. Chilipaprikoille sopii tavallinen taimimulta tässä vaiheessa. Tarvitset myös kynän, kelmua ja terävän tikun.

2. Täytä purkki lähes täyteen mullalla.


3. Kastele multaa reilusti. "Reilusti" tarkoittaa siis sitä, että mullan on oltava kunnolla märkää.

 
4. Tee muutama noin 1cm syvä reikä multaan esimerkiksi kynällä. 
 
5. Pudota jokaiseen reikään yksi siemen. Ripottele multaa päälle ja kastele.

6. Laita kelmu purkin päälle ja tökkää kelmuun esimerkiksi terävällä tikulla muutamia reikiä.
7. Laita purkki johonkin lämpimään paikkaan (meillä sellainen on jääkaapin päällä). Multa ei saa päästä kuivumaan, joten kylvöstä on kasteltava ahkerasti. Purkki siirretään aurinkoiselle paikalle, kun ensimmäinen siemen alkaa itämään.


 

1 kommentti:

  1. Kiitos hienosta kuvallisesta ohjeesta :) Heitin tämän avulla viisi chilipaprikan siementä multiin. Nyt sitten vain odotellaan. Kaksi päivää sitten laitoin ekat siemenet, mutta kelasin että laitan lisää nyt jo :)

    Uusi lukija ilmoittautuu!

    Noora // http://withthefloww.blogspot.fi/

    VastaaPoista