lauantai 31. maaliskuuta 2012

Taimien kouliminen

Jos ja kun kaupan chilipaprikan siemenet ovat lähteneet itämään, päästään tutustumaan taimien koulimiseen. Tämä oli ensimmäinen termi, joka ei varsinaisesti itsessään kertonut yhtään mitään siitä, mistä hommassa on kysymys.

Tältä näyttää itämään lähtenyt chilipaprika.
Kun ensimmäinen taimi on lähtenyt kasvamaan, poistetaan kelmu ruukun päältä ja ruukku siirretään aurinkoon. Reilussa viikossa taimi on kasvattanut ensimmäiset sirkkalehdet ja se voidaan siirtää omaan ruukkuunsa.


Taimien koulimiseen tarvitset oman ruukun jokaiselle taimelle, multaa, vettä, tikun ja esimerkiksi lusikan, jolla taimen saa helposti irrotettua mullasta.

1. Täytä taimea varten varaamasi ruukku lähes täyteen mullalla ja kastele hyvin märäksi. Tee tikulla taimelle oma kolonen multaan.

2. Ota lusikkaan taimi, ja multaa parin sentin syvyydeltä taimen ympäriltä. Taimi tykkää hellästä käsittelystä, joten älä rusikoi sitä.
                                                                        
                           
  

3. Kippaa taimi omaan koloseensa hellästi ja täytä kolo varovasti lopuksi mullalla. 4. Lopuksi tee nimikyltti, jotta muistat, mitä olet kasvattamassa kyseisessä purkissa. Nämä meidän taimet siirtyvät toki vielä isompaan astiaan myöhemmin keväällä, kun ne muuttavat ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti