torstai 5. heinäkuuta 2012

Helsingin kaupungintalollakin parvekeviljellään

Tuli vastaan jo vähän vanha artikkeli Hesarin Oma Kaupunki -sivustolla. Jutussa kerrotaan, että ylipormestari Jussi Pajusen päätöksellä kaupungintalon parvekkeelle on perustettu pieni parvekeviljelmä laariin. Samassa yhteydessä mainittiin myös tuoreesta valtuuston viljelyryhmästä, jonka tarkoituksena on edistää kaupunkiviljelyä eri tahojen kanssa.

On tosi hienoa ja innostavaa, että kaupunkiviljely kiinnostaa ihan päättäjätasolla asti, ja että asian edistämiseen on perustettu oma työryhmä. Myös esimerkiksi Espoossa on tehty kysely Espoonkruunun asukkaiden kiinnostuksesta kaupunkiviljelyä kohtaan kesäkuussa. Kiinteistöyhtiö ilmoittaa tukevansa asukkaiden kaupunkiviljelyhankkeita. Toivoa sopii, että muillakin alueilla kiinteistöyhtiöt havahtuvat kannustamaan ja tukemaan asukkaita kaupunkiviljelyssä.


Meidän oma pieni leikkipuistoviljelyn kokeiluhankkeemme koki alussa jokailtaisia vastoinkäymisiä turhautuneen ja tylsistyneen nuorison tärveltyä istutuksia siirrettyämme taimet ulos laariin. Juuri mikään ei oikein päässyt heti kasvussa vauhtiin, mutta nyt viimeksi istutetut uudet taimet ovat saaneet olla rauhassa jo viikon verran.

Innokkaita istuttajia kerääntyi taaperosta kouluikäiseen laariin ympärille.

On hyvin vaikea ymmärtää, miksi leikkipuistossa syrjäisellä paikalla sijaitseva viljelylaari herättää jonkun mielessä niin suuria antipatioita, että se pitää tuhota kerta toisensa jälkeen, vaikka jäljet aina korjattiin uudelleen. Nyt odotellaan jännityksellä ehtiikö mikään tuottamaan alkuvaikeuksien jälkeen vielä satoa.







3 kommenttia:

  1. Tuollainen ilkivalta on inhottavaa. On varmaan hankalaa selittää lapsille sitä, kun itsekään ei ymmärrä miksi taimia pitää kaltoin kohdella. Toivotaan että kerkeätte saada satoa.

    VastaaPoista
  2. Sähköpaimenet laarin ympärille? Ja tsempit Kalasataman viljelijältä (jonka vihanneksia ovat tänä kesänä vandalisoineet rikkaruohot)!

    VastaaPoista
  3. Hei, ottaisitteko yhteyttä tyttielina.kujala(at)dialogi.fi, kiitos! Toimitan juttua kaupunkiviljelystä Pirkka-lehteen.

    VastaaPoista