lauantai 14. huhtikuuta 2012

Chilipaprikan taimien siirto parvekelaatikkoon

Taimet siirretään isompaan astiaan, kun chilipaprikan taimen kasvu on selkeästi pysähtynyt, kasvi näyttää nuupahtaneelta, tai muuten huonokuntoiselta. Myös, jos juuret puskevat esiin ruukun pohjareikien läpi, kannattaa harkita isompaa astiaa.

Meillä taimista 4 suurinta muuttivat parvekelaatikkoon, kun isoimmat alkoivat vaikuttaa vähän kuukertuneilta. Taimien siirto tapahtuu samalla tavalla kuin ekassakin vaiheessa. Ainakin meidän parvekelaatikkossa juuri 4 oli sopiva määrä, jotta jokaiselle taimelle jää riittävästi tilaa kasvaa ja kukoistaa.


Laitoimme parvekelaatikkoon kaktus- ja taimimultaa, lisäks mukaan heitettiin pari kourallista leca-soraa. Molempia saa isommista marketeista. Parvekelaatikko tuli näistä lähes täyteen. Mitään lannoitteita ei ole tässä vaiheessa vielä käytetty. Kastelu kerran päivässä.Parvekelaatikko sijoitettiin ikkunan eteen ja lisäksi se saa valohoitoa kasvilampusta öisin.  Ulos laatikko siirretään pikkuhiljaa ilmojen lämmetessä kevään mittaan, alussa muutaman tunnin kerrallaan. Yöpakkasten päätyttyä parvekelaatikko siirtyy lasitetulle parvekkeellemme koko aikaisesti.

4 kommenttia:

 1. Voi että kun söpöjä! Itekin mietin jos olisi alkanut kasvattaa chilejä, mutta sain ajatuksen vähän myöhään, kun ilmeisesti chilit olisi pitänyt laittaa kasvamaan jo helmi-maaliskuussa... Ensi vuonna sitten :)

  VastaaPoista
 2. Me laitettiin noi kaupan chilipaprikan siemenet maaliskuun lopussa, ja nyt jo ovat tossa vaiheessa. Joten suosittelemme kyllä kokeilua vielä tänäkin keväänä, ainakin noista kaupan chilipaprikan siemenistä kasvaa rivakkaa tahtia. Varmaan riippuu siis ihan lajikkeesta, kuinka myöhään vielä kannattaa kylvää. Ja jos pystyy tarjoamaan riittävästi valoa ja lämpöä, niin voi vaikka onnistuakin.

  Valmiista taimista kasvattaminenkin tietysti on mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. tästä rohkaistuneena tilasinkin Fatalii.netistä chilinsiemeniä ja bonsai-chilien kasvatusoppaan :)

   Poista
  2. Toi bonsai-chilijuttu kiinnostaa täälläkin. :) Kerrohan sitten blogissa, miten hommat etenee.

   Poista