lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kääntöpöydän kaupunkipuutarhan avajaiset

Kävimme tänään katsastamassa Pasilan veturitalleilla sijaitsevan Kääntöpöydän, jonne nousee Dodo ry:n kaupunkiviljelykeskus. Kasvihuone oli jo saatu pystytettyä ja paikalle oli kuljetettu myyntiin viljelysäkkejä ja -laareja.Kääntöpöytä on osa World Design Capital -vuotta. Tarkoituksena on kuitenkin, että keskuksesta tulee pysyvä osa Helsingin kaupunkiviljelykuviossa. Kasvihuoneen lisäksi paikalle tulee ainakin säkkiviljelmä, sekä näiden satoa hyödyntävä kahvila. Kahvilan keittotilat kunnostetaan veturitallin keittiöön.

Jos tämän päivän tapahtuma meni ohisektorille, kannattaa merkata kalenteriin päivämäärä 12.5. Myös silloin on mahdollista ostaa viljelysäkkejä ja -laareja Kääntöpöydältä. Dodo ry:n mukavat vapaaehtoiset tuntuvat neuvovan mielellään myös täysin ummikkoa kaupunkiviljelijä-wannabetä.

Laarien itsenikkaroiminenkin vaikuttaisi äkkiseltään ihan simppeliltä projektilta, ja luultavasti tässä blogissa dokumentoidaan myös sen sorttista askartelua kevään mittaan. Nimimerkillä "eihän sellaset aneemiset säkit näytä leikkipuistossa miltään"...


Metro-lehdessä oli muuten taas koko sivun juttu kaupunkiviljelystä perjantaina. Juttu löytyy näköislehden sivulta 24. Myös tämä meidän blogi mainittiin täysin yllättäen jutun tietolaatikossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti