sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Taimien karaisu

Näin kauniina kevätpäivänä ei kerta kaikkiaan malta olla ulkoiluttamatta taimia. Meillä on pohjoissuuntainen lasitettu parveke. Sinne siis paistelee vain iltasella aurinko. Lämpömittari näytti aamulla 10 astetta.


Taimien kouliminen -hakusanoilla löytyi hyvin tietoa siitä, mitä pitää tehdä ja miten. Taimien karaisu on paljon epämääräisempää touhua. "Ilmojen lämmetessä taimia voi ulkoiluttaa pieniä hetkiä kerrallaan." Mikä nyt sitten on kenellekin lämmin ilma, ja mikä pieni hetki..?

Meistä vaimo-osapuoli on niin huonosti itseohjautuvaa ja epävarmuutta sietävää sorttia, että kaikki projektit kaatuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun ei voi olla täysin varma, puhutaanko viidestä vai viidestätoista minuutista. Onneksi toinen meistä on rohkeampi ja varmempi. Niinpä taimet päätettiin ulkoiluttaa ns. fiilispohjalta.

Kävimme ennen kotoa poistumista pienen väittelyn siitä, voivatko taimet ulkoilla heti ekalla kerralla useamman tunnin putkeen. Päädyimme kuitenkin jättämään taimet parvekkeelle. Ei sitä turhaan kutsuta karaisemiseksi!


Parvekelaatikkoon on ilmestynyt homeenkaltaista valkoista rihmastoa. Tarkkailemme tilannetta ja chilifoorumin lausuntojen rohkaisemina jatkamme taimien kasvatusta. Jos jollain on jotain vinkkejä tai muuten sanottavaa tähän homeongelmaan, kertokaa ihmeessä.

Ostimme tänään myös salaatin siemeniä, jotka kylvetään toiseen parvekelaatikkoon pinaatin kanssa. Tässä hommassa lähtee mopo karkuteille kyllä tosi helposti. Yritämme pitää käytännön syistä viljelmät rajoitettuna näihin kahteen parvekelaatikkoon, mutta saas nähdä, millainen tungos parvekkeelle vielä syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti